miercuri, 2 martie 2011

Avast 6 free un antivirus nou cu protectii performante

Nu stiu daca titlul este unul potrivit pentru unii, dar avand in vedere ca tehnologiile din Avast 5 (versiunea cu bani) vor fi integrate in  versiunea gratuita de Avast 6, eu zic ca este un lucru laudabil si de luat in calcul pentru celelalte firme producatoare de antivirusi.
Chiar daca pentru unii imbunatatirea unui antivirus gratuit reprezinta o pacoste sau nu ii vad profitabilitatea, ei bine sa stiti ca ea intotdeauna atrage noi consumatori pentru respectivul produs si astfel mai multi bani pentru imbunatatirea continua. Cum virusi tind sa fie conceputi tot mai bine si cu noi capabilitati de raspandire pe aproape toate nisele disponibile ale web-ului si antivirusii trebuie sa tina pasul si sa isi imbunatateasca modul de detectie al codurilor malitioase.

Ce aduce nou Avast 6 free

Iata ca aproape dupa un an de zile Avast vine cu o noua veriune gratuita si imbunatatita, astfel producatorii antivirusului tinand cat de cat pasul cu creatorii de malware.

Protectie WebRep

O imbunatatire ar fi faptul ca atat in versiunea gratuita cat si cea cu bani, Avast 6vine cu un sistem de rating si protectie al website-urilor pe care fiecare dintre noi le acceseaza prin intermediul motoarelor de cautare si nu numai. Avand in vedere ca acesta este inca in veriunea beta aceasta protectia este valabila deocamdata doar pentru Internet Explorer si Mozilla FireFox, urmand ca pana la versiunea finala sa scoata si un plug-in pentru Google Chrome si celelalte browsere.
Avast 6 protectie la accesarea website-urilor
Avast 6 protectie la accesarea website-urilor
Asa ca si o parere personala cred ca pentru Google Chrome nu ar mai nevoie de un rating sau protectie deoarece in modul standard tot traficul browserului este trecut prin DNS-urile celor de la Google, deci teoretic ar fi ca 90% sau chiar mai mult din site-urile pe care le accesam si care sunt virusate sa ne afiseze un mesaj de blocare.
Sandbox virtualizarea proceselor si programelor
Sandbox-ul pentru cei care inca nu stiu este un modul al unor antivirusi sau chiar a unor browsere precum Google Chrome care poate rula alte programe intr-un mod virtual sigur si care deasemenea nu poate sa interactioneze cu sistemul de operare.
Avast 6 setari sandbox
Avast 6 setari sandbox
Teoretic 99% din aplicatiile sau bug-urile acelor programe care ruleaza in mediul de sandbox nu mai pot sa afecteze calculatorul.
Cum orice lucru care este inca la inceput si se testeaza, are si bug-uri de proiectare. Timp de aproape o saptamana am tot testat versiunea gratuita Avast 6, insa astazi am avut parte de o supriza cei drept nu prea placuta.  Windows Defender (de anti-mallware al celor de la Microsoft) a fost catalogat drept program periculos si a fost trecut automat in modul de sandbox, astfel defenderul de windows nu mai poate sa inlature potentialii virusi sau coduri malitioase din Windows 7 pe care Avast-ul nu i-ar putea detecta.
Avast 6 virtualizeaza windows defender
Avast 6 virtualizeaza windows defender
O a doua surpriza pe care am avut-o asta a fost faptul ca avastul detecteaza procesele ce ruleaza la startup si intreaba utilizatorul cum ar vrea ca acestea sa ruleze pe viitor – in sandbox sau nu.
Avast 6 sandbox la startup
Avast 6 sandbox la startup

Testeaza gratuit Avast 6 beta

Pentru cei carora le place sa faca teste cu noile produse sau viitoarele produse un singur lucru mai am de adaugat si anume Avast 6 beta nu mi-a creeat nici un fel de probleme pana in momentul de fata si nici nu a dat vreun rateu.

Download Avast! Free Antivirus 6
Download Avast! Pro Antivirus 6 Trial Version
Download Avast! Internet Security 6 Trial Version